Acer

Onze Acer collectie is een zeer volledige verzameling en telt nu 202 taxa. Het is een zeer verscheiden geslacht van struiken en bomen met een enorme variatie in bladvorm, schors en algemene structuur.

Het ligt in onze ambitie om van elk winterhard taxon tenminste een exemplaar te hebben. Alle cultivars vertegenwoordigen die sinds mensenheugenis geselecteerd zijn is evenwel bijna onmogelijk. Van Acer palmatum zijn er meer dan 500 cultivars benoemd. In Arboretum Wespelaar hebben we er 86 (114 wanneer we de exemplaren in Herkenrode mee tellen). Ze geven een beeld van de ongelooflijke variatie aan bladvormen, bladkleuren en groeivorm (opgaand van structuur of treurvorm, boom- of dwergvorm).

Esdoorns zijn zeer spectaculair in het voorjaar bij het uitlopen van het blad of in het najaar met de herfstverkleuring. Je krijgt dan een zeer rijk kleurenpallet te zien tussen geel en purper. Ieder jaar in oktober en november kan je komen kijken naar dat schouwspel. Het is een van de grote attracties in Arboretum Wespelaar.

Foto's © Arboretum Wespelaar 

 

Acer rubrum 'October Glory'

Acer rubrum

Acer pictum subsp. mono

Acer pectinatum ssp. forrestii (hybrid)

Acer palmatum 'Shishigashira'

Acer micranthum

Acer japonicum 'Vitifolium'

Acer x conspicuum 'Phoenix'

Acer x conspicuum 'Phoenix'

Acer triflorum

Acer shirasawanum 'Aureum'

Acer saccharum

Hoge resolutie foto's identificatie sleutels