Ga naar inhoud

Bomen in België

BELTREES databank (versie 13 juli 2018)

“Van bij haar oprichting droomde de Belgische Dendrologische Vereniging (BDB) van een bomeninventaris van ons land”, aldus het boek Bomen in België (1992). Dankzij de medewerking van talloze vrijwilligers en de gedrevenheid van auteurs en fotograaf verscheen dat boek in 1992. Daarmee werd een uitgebreide inventaris gepubliceerd van merkwaardige bomen in België voor de periode 1987-1992. De bomeninventaris van België of BELTREES wordt vandaag nog steeds geactualiseerd; alle waarnemingen en metingen worden bijgehouden in een databank met ondertussen meer dan 28.000 records.

Deze databank is eigendom van de Belgische Dendrologische Vereniging vzw (hierbij uitdrukkelijk de rechten van de individuele boommeters en andere toeleveranciers respecterend). Ze wordt beheerd door de Stichting Arboretum Wespelaar. Gebruik van de gegevens zonder bronvermelding of voor commerciële doeleinden is niet toegestaan.

U kan de BELTREES inventaris ook als PDF raadplegen (versie 13 juli 2018):

BELTREES inventaris (gesorteerd op park)

BELTREES inventaris (gesorteerd op naam en omtrek)

Links

Belgische Dendrologie Belge

De vereniging stelt zich tot doel om zowel toegewijde amateurs als professionelen, die begaan zijn met bomen en struiken, met elkaar in contact te brengen. Ze beoogt eveneens om de algemene kennis en de teelt van deze gewassen te verspreiden bij een breder publiek. Het is bovendien haar ambitie om actief bij te dragen tot het behoud van deze plantengroep, zowel in haar natuurlijke omgeving als in botanische collecties en parken.

http://www.dendrologie.be

WPID: 249
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels