Ga naar inhoud

Home

Arboretum Wespelaar is elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u tot en met woensdag 14 november 2018! Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Het arboretum sluit weldra zijn deuren voor de winterperiode. Woensdag 14 november is de laatste kans om een bezoekje te brengen en je te warmen aan onze herfstkleuren. Vooral de Japanse esdoorns in het Marnefbos doen het prima nu in al hun schakeringen van oranje, rood en geel. Aan de Artoisvijver is Nyssa sylvatica ‘Sheffield Park’ een blikvanger. Zijn tegenhanger aan de overkant heeft geen blad meer maar hangt vol bewaasde blauwe vruchtjes wat een prachtig zicht is. Een ander Nyssa die zijn kleuren begint te tonen is Nyssa sinensis ‘Jim Russell’ (bordje 9 op de wandelfiche). Hij is altijd aan de late kant: maar eens hij begint sta je versteld van het felle rode blad dat hij draagt. Het is een selectie van Arboretum Wespelaar die de schenker, Jim Russell, in herinnering houdt (meer info op de wandelfiche).

Met deze wandelfiche krijg je een mooi overzicht van een paar hoogtepunten op dit moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

17 pareltjes van tuinen zetten zich in de kijker

Botanische tuinen van ons land lanceren gemeenschappelijke website: 
www.botanischetuinen.be

7-05-2018 - 11-05-2018
ArbNet op EuroGard VIII

Arboretum Wespelaar wordt in de verf gezet op de ArbNet poster die wordt getoond tijdens de BGCI EuroGard VIII conferentie in Lissabon, Portugal. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels