Ga naar inhoud

Home

Arboretum Wespelaar is elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u tot en met woensdag 14 november 2018! Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Op de binnenkoer geraken de plantenborders goed gevuld en zorgen de Alliums voor een speels effect. Als de temperatuur niet te hoog is staan ook een aantal van onze bonsais buiten. Er staan heel wat Meidoorns in bloei en ook de Rhododendrons doen nog steeds flink hun best. Het lijkt wel of ze er nog nooit zo vol hebben bij gestaan. Veel werk dus om ze te plukken als de bloei voorbij is. Door de bloemen er uit te halen na de bloei  beletten we dat de plant energie steekt in de aanmaak van zaden en dat komt de algemene conditie van de plant ten goede: ze geraken minder snel uitgeput en bloeien het jaar daarop weer prachtig.

Met deze wandelfiche krijg je een mooi overzicht van een paar hoogtepunten op dit moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

17 pareltjes van tuinen zetten zich in de kijker

Botanische tuinen van ons land lanceren gemeenschappelijke website: 
www.botanischetuinen.be

7-05-2018 - 11-05-2018
ArbNet op EuroGard VIII

Arboretum Wespelaar wordt in de verf gezet op de ArbNet poster die wordt getoond tijdens de BGCI EuroGard VIII conferentie in Lissabon, Portugal. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels