Ga naar inhoud

Home

Arboretum Wespelaar is elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u tot en met woensdag 14 november 2018! Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

De herfst is in het land: dat voel je, dat ruik je en dat zie je nu ook in Arboretum Wespelaar. Acer rubrum en Acer saccharum verkleuren prachtig nu en ook Liquidambar styraciflua ‘Lane Roberts’ aan de Artois vijver toont weer zijn mooie kleurschakeringen. Ook heel wat vruchten zorgen nu voor mooie kleurcontrasten. Denk maar aan de rode samengestelde vruchten van de Magnolia’s en hun zaden in een oranje jasje en de roosrode vruchten bij Euonymus hamiltonianus subsp. sieboldianus bijvoorbeeld (Wernerbos, perk 285). Ook de olijfachtige blauwzwarte vruchten van Chionanthus retusus contrasteren nu mooi met het blad (Vijverbos, perk 182).

Met deze wandelfiche krijg je een mooi overzicht van een paar hoogtepunten op dit moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

17 pareltjes van tuinen zetten zich in de kijker

Botanische tuinen van ons land lanceren gemeenschappelijke website: 
www.botanischetuinen.be

7-05-2018 - 11-05-2018
ArbNet op EuroGard VIII

Arboretum Wespelaar wordt in de verf gezet op de ArbNet poster die wordt getoond tijdens de BGCI EuroGard VIII conferentie in Lissabon, Portugal. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels