Ga naar inhoud

Home

Arboretum Wespelaar is elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u tot en met woensdag 14 november 2018! Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Mmm, het lindeseizoen is aangebroken. De bijen en hommels zijn duidelijk in hun sas. Op de Magnoliaweide vind je nu altijd wel ergens een linde in bloei. Zoek ze zeker op en ga er eens onder staan om het opgewonden gezoem te beluisteren. In het Wernerbos moet je zeker onze x Chitalpa tashkentensis opzoeken die vroeg in bloei staat dit jaar. Het is een bizarre kruising tussen Catalpa bignonioides (Trompetboom) en Chilopsis linearis (Woestijnwilg), uitgevoerd door Professor Russanov in Uzbekistan. Hij bloeit prachtig met lila bloemen die inderdaad wat op die van Catalpa lijken. In het Verlatbos begint de onderbegroeiing met vaste planten nu tot zijn recht te komen.

Met deze wandelfiche krijg je een mooi overzicht van een paar hoogtepunten op dit moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

17 pareltjes van tuinen zetten zich in de kijker

Botanische tuinen van ons land lanceren gemeenschappelijke website: 
www.botanischetuinen.be

7-05-2018 - 11-05-2018
ArbNet op EuroGard VIII

Arboretum Wespelaar wordt in de verf gezet op de ArbNet poster die wordt getoond tijdens de BGCI EuroGard VIII conferentie in Lissabon, Portugal. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels