Ga naar inhoud

Home

Het Arboretum Wespelaar is OPEN op woensdag en zondag van 10 tot 17 uur (het Arboretum verlaten kan tot 18u via de parking), van 1 april tot en met 15 november. Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Op de binnenplaats zomert het: In de centrale plantenborders tref je onder meer de imposante bloemen van Acanthus mollis 'Albiflorus' en Cynara cardunculus (Kardoen) evenals de lichte, paarsblauwe erwtachtige bloemen van Galega x hartlandii 'Lady Wilson'. Alle vaste planten hebben een nummerlabel. Aan het onthaal kan je de vasteplantenlijst op naam en op nummer krijgen voor €1.

Op de Magnoliaweide geurt onze bloeiende Tilia miqueliana nu heerlijk (perk 215). Helemaal achteraan op de Magnoliaweide (perk 201) staan Magnolia grandiflora en Magnolia virginiana in bloei. Steek er zeker je neus eens in als je een bezoekje brengt. In het Marnefbos stelen de bloemen van Hydrangea nu de show. In het Wernerbos moet je zeker eens passeren langs de rijkelijk bloeiende x Chitalpa tashkentensis (perk 282). De x Chitalpa  is een intergenerische kruising tussen Catalpa en Chilopsis. Hij heeft de trompetvormige bloemen van Catalpa bignonioides en het wilgbladige loof van Chilopsis linearis.

Een wandelfiche vind je hier. Aan de hand van deze fiche (ook verkrijgbaar aan de balie) kan u door het Arboretum wandelen langsheen 10 markante bomen en struiken.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

WPID: 168