Ga naar inhoud

Home

Het Arboretum Wespelaar is OPEN op woensdag en zondag van 10 tot 17 uur (het Arboretum verlaten kan tot 18u via de parking), tot en met 15 november 2017. Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Op de binnenkoer vind je nu veel paarse en witte bloemen. Een leuk plantje die beide combineert is Triteleia ‘Rudy’: een bolgewas waarbij de witte bloemblaadjes een paarse streep hebben in het midden. Maar er is nog veel meer te ontdekken: voor 1€ kan je een plantenlijst aanschaffen met alle namen en nummers van de vaste planten. Je doet beslist inspiratie op voor de eigen tuin. Op de Magnoliaweide beginnen de lindes te bloeien en staan achteraan in perk 201 Magnolia grandiflora en Magnolia virginiana in bloei. Daar moet je zeker je neus eens insteken. In het Marnefbos tref je de unieke bloemen van Sinocalycanthus chinensis aan (perk 136) en in het Vijverbos staan in het poeltje van perk 175 de Moerascypressen er sprankelend groen bij nu. Bij de esdoorncollectie beginnen de gevleugelde vruchten of samaras zich mooi te ontwikkelen.

De wandelfiche met de 10 hoogtepunten van het moment kan een handige leidraad zijn bij een bezoek.

Arboretum Wespelaar verwelkomt graag enthousiaste en werklustige stagiairs die bereid zijn om voor een kortere of langere periode mee te werken met ons tuinteam. Indien u hiervoor interesse heeft, gelieve uw curriculum en motivatiebrief naar info@arboretumwespelaar.be te sturen.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels