Ga naar inhoud

Home

Vanaf 1 april beleef je de lente weer ten volle in Arboretum Wespelaar ! 

Vanaf zondag 1 april 2018 is het Arboretum Wespelaar opnieuw elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u! Groepen zijn dan mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

Welkom terug in het arboretum voor een deugddoende lentewandeling. De verlengde koudeperiode hield onze Magnolia’s dit jaar wat langer in slaap. Met wat geluk en als de vorst geen roet in het eten gooit, zullen er dus veel gelijktijdig bloeien. Naast het roze en wit van de Magnolia’s op de Magnoliaweide is het ook telkens weer uitkijken naar al dat frisse groen van ontluikende bladeren. In het Marnefbos ontluiken onze Japanse esdoorns ook in bronstinten en verrassend rood. Onder de dennen van het Verlatbos moet je zijn voor Rhododendrons in bloei. Het hoofdpad zal je nog even moeten mijden want dat wordt helemaal vernieuwd. In het Vijverbos kom je een aantal kale plekken tegen waar bomen of struiken werden verwijderd omdat ze hun beste tijd hebben gehad. We halen ze zoveel mogelijk met wortel en al weg wat natuurlijk wel een grote kale zone met zich meebrengt. Maar gras groeit snel en de nieuwe planten zijn vast blij met licht en ruimte om te groeien.

Herbekijk hier nog eens onze laatste wandelfiche van de herfst 2017. Vanaf 1 april zal er weer om de twee weken een nieuwe wandelfiche beschikbaar zijn met de 10 hoogtepunten van het moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

Ex-situ conservatie Rhododendron

Het Arboretum Wespelaar draagt actief bij tot de ex-situ conservatie van Rhododendron. Daarvan getuigt ook dit interessant rapport "Updated global analysis for ex-situ conservation of Rhododendron L. (Ericaceae). Report to Botanic Gardens Conservation International" geschreven door MacKay et al. van Massey University in samenwerking met Botanic Gardens Conservation International. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels